Vervulde Droom

Yuni (9) spreekt een reclame-spotje in

Dit is het verhaal van Yuni. Zij mocht naar een echte studio in Hilversum.

OKTOBER 2017

 

Afgelopen winter kwam de droom van Yuni bij ons binnen: 

Elke keer als Yuni een leuke reclame van een kind hoort op de radio dan droomt ze ervan dat ze dat ook een keer kan doen. Zij wil heel graag een keer een reclameboodschap of filmpje inspreken.

Maar wat houdt dat allemaal in: een reclameboodschap inspreken? Bij wie moeten we dan zijn? Ook wij hadden geen idee, maar gingen aan de slag. Via Mark Plaisier uit Alblasserdam kwamen wij in contact met zijn broer Peter (oud Alblasserdammer en voormalig radio-dj), creative director van F&P media. In zijn studio in Hilversum is Yuni meer dan welkom om haar droom te verwezenlijken. Dat is toch gewoon gaaf!!

 

Er zijn twee twee spots opgenomen. Een serieuze radiospot over appen op de fiets en een tv-spot voor Haribo.

Klik op onderstaande foto's om Yuni te beluisteren!

 

 Haribo kindermix spot - Yuni version 

 

 

Wij bedanken Peter Plaisier en Jelle Wierda (technicus) van F&P Media heel hartelijk voor hun enthousiaste begeleiding van deze droom!

 

Yuni: "Een reclamespotje inspreken, een droomwens die uitkomt!"

Zaterdag 14 oktober was het zover, ik mocht een reclamespotje inspreken. Dat wilde ik heel graag en had ik opgegeven als droomwens bij KIDS Alblasserdam. In maart kwamen Barbera en Arjan van KIDS thuis op bezoek en mocht ik vertellen over mijn droomwens. Ze zeiden dat ze mijn wens in vervulling wilden laten gaan. Ik durfde het bijna niet te geloven. Ze zouden gaan onderzoeken wat er mogelijk was.

En ja hoor, voor de zomervakantie kreeg ik te horen dat ik zelfs naar Peter Plaisier mocht in Hilversum om een reclamespotje van Rijksoverheid in te spreken. Het zou gaan over dat je niet je telefoon moet gebruiken op de fiets. Peter is een bekende oud DJ en werkt al heel lang voor de televisie en radio.

Op zaterdag ging ik met mijn ouders en een vriendinnetje op weg naar Hilversum en in de studio ontmoette ik Peter en Jelle, de geluidstechnicus, en ze waren heel aardig. Ook Arjan van de Stichting KIDS kwam en hij had lekkere gebakjes meegenomen. Peter vertelde wat we gingen doen en hoe ze me zouden helpen. Ik mocht het radiospotje van Rijksoverheid inspreken, maar ook nog het televisiespotje van Haribo, die is mijn favoriet. Die reclame vind ik heel leuk met al die verschillende stemmetjes.

Ik mocht naar de spreekcel en daar kreeg ik een koptelefoon op en zat ik voor een grote microfoon.

Het spotje van Rijksoverheid mocht ik eerst een paar keer oefenen voordat het werd opgenomen. Dat was in het begin best lastig, want je moest de tekst duidelijk, op de goede toon en in het juiste tempo uitspreken. Maar Peter en Jelle hielpen me goed.

Daarna mocht ik 3 stemmetjes uit de televisie reclame van Haribo inspreken. Ik koos de vrouw met de kersen, de ninja en de volle maan. Dat was zo leuk om te doen. En het ging eigenlijk best goed. Peter zei dat ik de tekst precies op het juiste moment insprak. Dat was leuk om te horen.

Het leek me vooraf heel leuk, maar in het echt was het nog veel leuker. Het was heel leerzaam en bijzonder. Bedankt Barbera en Arjan van Kids Alblasserdam! Ik zal dit nooit meer vergeten en wie weet horen jullie me ooit nog een keer op de radio of televisie ;-).

 

groetjes, Yuni Huizer

  

 

 

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!