Vervulde Droom

Steven (7) voor één dag auto-monteur

Dit is het verhaal van Steven. Hij droomt ervan zijn eigen auto te bouwen.

NOVEMBER 2015

Vrijdag 6 november jl. heeft Steven Kamerling uit Alblasserdam (toen nog 7 jaar) een super dag beleefd: in de Duurzaamheidsfabriek van het Da Vinci College mocht hij meehelpen als automonteur. Hij werd hartelijk ontvangen en welkom geheten door docent Maarten van der Stel en aantal studenten ‘motorvoertuigen’. 

Speciaal voor deze gelegenheid zorgde de docent voor een knalrode overall met het logo van de Mobiliteit Academie waar Steven zich moeiteloos in wurmde.

 

Steven vertelt: ‘Ik mocht helpen met schokdempers vervangen, en ik controleerde wat dingen onder de motorkap. Ik mocht ook echt dingen los- en vastdraaien. Maarten vond dat ik veel wist van auto's. Ik zie ook altijd direct aan een motorblok of het een 4 cilinder is. We kregen nog een pechmelding binnen, en die auto moesten we op gaan halen. Hij startte niet meer, en ik mocht het ook allemaal uitproberen met de stroomdraadjes. ‘s Middags zijn we naar een Mercedes garage geweest. Op de zolder was er een museum, en daar was het echt genieten. Allemaal oude auto's, en er stond ook nog een oude brandweerauto. Het was een super, super dag.  Maarten was heel aardig voor mij, en de jongens uit de werkplaats ook. Ik wil het Da Vinci College hartelijk danken. Het is een super leuke school. En ik heb heel veel geleerd. En ik ben er erg blij mee.’

Later dit jaar mag Steven zijn bouwtekeningen laten zien bij het Science Center van de TU in Delft. Daar kan hij meteen ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om in de toekomst de auto van zijn dromen te bouwen.

Steven heeft op school als verdiepingsopdracht een duurzame auto mogen ontwerpen. Deze heeft hij nagebouwd van Knexx’. Hij zou het natuurlijk nog mooier vinden om de auto, liefst een limousine, in het echt te bouwen om er vervolgens zelf in te kunnen rijden. Die vraag heeft hij verwoord in een brief die gericht was aan de TU Delft. Deze droom heeft zijn moeder doorgespeeld aan KIDS Alblasserdam. Vanuit de stichting is meegedacht hoe hieraan bijgedragen kon worden.

 

Bedacht is dat Steven eerst kennis zou maken met de echte autowereld. Vandaar de Duurzaamheidsfabriek. KIDS heeft ervoor gezorgd dat de brief van Steven bij de juiste medewerker van de TU Delft terecht is gekomen. Later dit jaar mag Steven zijn bouwtekeningen laten zien bij het Science Center van deze TU. Daar kan hij meteen ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om in de toekomst de auto van zijn dromen te bouwen.

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!