Vervulde Droom

Ricky (10) volgt toneellessen

Dit is het verhaal van Ricky. Hij mocht toneellessen volgen via Kunstkanjers.

NOVEMBER 2017

 

Medio november 2017 ontvingen wij een mail van een moeder die graag haar kind op toneelles wilde laten gaan. Echter die mogelijkheid bestond niet in Alblasserdam, er werden namelijk geen dramalessen gegeven in ons dorp. 

Wij vonden de droom zo mooi dat wij contact hebben gezocht met Kunstkanjers met de vraag of het niet een mooie aanvulling op hun cursusprogramma zou zijn voor het komende voorjaar.

Kunstkanjers reageerde direct enthousiast en is op zoek gegaan naar een professionele docent. Hoe gaaf, het zou nu echt gaan gebeuren; niet alleen Ricky zou toneellessen kunnen gaan volgen ook andere kinderen uit Alblasserdam zouden die kans nu krijgen.Tenslotte is het ook leuker om les met een groep te krijgen omdat je dan kunt leren van elkaar en samen een mooie voorstelling kunt voorbereiden.

Eind maart was de eerste les! Ietwat zenuwachtig maar vol enthousiasme is Ricky naar de les gegaan. Gelukkig waren er nog meer kinderen en ook een aantal jongens. Zij hebben met elkaar hele mooie lessen gehad en hebben hier veel geleerd.

Hoe mooi zou het zijn als er in de toekomst standaard toneellessen gegeven gaan worden in Alblasserdam! Zodat nog veel meer kinderen hier kennis mee kunnen maken. We hopen het van harte en zullen ons er sterk voor maken!

 

Wij bedanken PieterJan den Hartigh en docente Janneke van Kunstkanjers voor hun hulp bij het realiseren van deze droom. 

Ricky: "Ik vond de toneellessen super gaaf!"

Wat vond ik van de toneellessen?

Ik vond ze super gaaf!

Het leukste vond ik de spelletjes met elkaar, vooral het spel 'lopend museum' is erg leuk. Dit zijn lopende beelden. En als de toerist je zag bewegen was je af. Dit was een heel leuk spel!

Ik speelde in het stuk een schoonmaker en dit was erg leuk want de schoonmakers waren dieven. En ik had tegen mama gezegd dat wij de kroon moesten stelen. Wat mama en Feline (mijn zusje) nog niet wisten is dat iedereen eigenlijk de kroon wilde stelen dus dat was erg grappig.

De juf had wel een foutje gemaakt met indelen van de groepjes want ze had teveel groepjes gemaakt. Dit vond ik wel grappig. Een vriendje schopte zichzelf per ongeluk tijdens het spelen en er waren wat foutjes bij de vechtscènes.

Ik hoop dat er snel weer iets komt om weer toneel te spelen want het was erg leuk!! Ik vond de kinderen allemaal erg aardig en juf Janneke was heel aardig. Nadien kreeg iedereen een boompje met een persoonlijke boodschap en die hangt bij ons op in de hal!!

Heel erg bedankt voor de leuke ervaring.

 

Boks van Ricky

 

 

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!