Vervulde Droom

Mirna (11) schrijft haar eigen boeken

Dit is het verhaal van Mirna. KIDS interviewde haar op haar school, Het Palet.

Ik ben Mirna. Ik ben 11 jaar oud en ik zit in groep 8. Ik ben dol op verhalen en gedichten schrijven. Ik ben in groep 3 begonnen met schrijven. De hele klas mocht na rekenen een verhaal schrijven op de achterkant van het blaadje waar we op rekenden. Ik zorgde er altijd voor dat ik heel snel met rekenen klaar was, zodat ik op de achterkant een verhaal kon schrijven.

Vroeger schreef ik mijn verhalen altijd met pen en papier, maar nu doe ik dat bijna nooit meer. Ik schrijf mijn verhalen nu altijd op de computer. De verhalen die ik vroeger schreef, waren meestal allemaal fantasieverhalen. Ze gingen bijvoorbeeld over pratende beren of kabouters in paddenstoelen. Je kon het zo gek niet bedenken! Ik schrijf nu liever over dingen die echt kunnen gebeuren.

Ik word geïnspireerd door verschillende dingen. Lees ik een boek over een bepaald jaartal, dan schrijf ik meestal een verhaal dat zich afspeelt in die tijd. Kijk ik een film met iets bijzonders, dan kan het zo zijn dat ik daarover schrijf.

"Mirna (een meisje van een jaar of negen) heeft een verhaal geschreven, "De verjaardag van de vriend van de burgemeester", welke zij samen met een brief naar de burgemeester stuurt. Zij hoopt dat er van dit verhaal een boek kan worden gemaakt. We brengen haar en haar ouders in contact met de bibliotheek en met de media, welke een artikel over haar schrijven. Er wordt contact gelegd met een uitgever. Een jaar later is haar boek gepresenteerd in de bibliotheek. Zo mooi kan het lopen!" (Burgemeester Bert Blase)

Bijvoorbeeld een film die gaat over de middelbare school. Dan schrijf ik misschien ook een verhaal dat daarover gaat. Het is net waar ik zin in heb.

Toen ik in groep 6 zat, begon ik ook gedichten te schrijven. Dit vond ik net zo leuk als verhalen schrijven. Ik ging daarmee door en nu doe ik het nog steeds. Naast verhalen en gedichten schrijven, heb ik ook nog andere hobby's. Ik hou ook van tekenen. Als ik een verhaal af heb en ik print het uit, dan maak ik er meestal bijpassende tekeningen bij. Als schrijfster hou ik natuurlijk van nog iets anders. Ik hou er namelijk heel erg van om boeken te lezen. Om nieuwe verhalen te kunnen schrijven, moet je natuurlijk eerst nieuwe verhalen lezen!

Ik schrijf nu in mijn vrije tijd nog steeds verhalen en gedichten. Ik heb al een hele stapel verhalen en er zullen vast nog veel verhalen bijkomen!

Mirna Al Nashi

Deze droom is een inspiratie voor KIDS Alblasserdam! Voor jou toch ook?! Burgemeester Bert Blase heeft er samen met ouders, school en bibliotheek voor gezorgd dat de droom van Mirna is uitgekomen. Dit heeft haar weer geinspireerd om te blijven schrijven. Hopelijk horen en lezen we nog veel van haar!

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!