Vervulde Droom

Melody (11) is bij de vrijlating van zeehond Dorus

Dit is het verhaal van Melody. Zij is aanwezig bij de vrijlating van 'haar' zeehond Dorus.

NOVEMBER 2016

 

Melody Veen (11) droomt ervan om zelf een zeehond vrij te laten in zee. Afgelopen zomer (2016) levert Melody haar wens in bij KIDS Alblasserdam tijdens SNS-Jeugdland. Zij heeft al veel over zeehonden gelezen en gezien in o.a. Ecomare, tijdens vakanties op Texel. Maar echt aanwezig zijn bij een vrijlating heeft ze nog niet meegemaakt. 

Stichting KIDS Alblasserdam is voor Melody op zoek gegaan waar zij, op niet te grote afstand van Alblasserdam, een vrijlating kan meemaken.

A Seal in Stellendam vindt het ontzettend leuk om hieraan mee te werken. Om aanwezig te mogen zijn bij een vrijlating vragen ze of je een zeehond wilt adopteren. Dit is uiteraard allemaal ter ondersteuning van de fantastische opvang die zij de zeehonden bieden. Helaas lukt een exclusieve adoptie niet, maar we kunnen wel een gedeelde adoptie doen van zeehondje Dorus. Melody heeft een mooi adoptiecertificaat ontvangen van 'haar' zeehond. En dan begint het wachten tot Dorus weer gezond genoeg is om vrijgelaten te worden.

Dorus is een 'gewone' zeehond (er bestaat namelijk ook een grijze zeehond) en is 5 september 2016 gevonden op Westenschouwen, hij weegt op dat moment slechts 16,5 kg. Hij heeft last van longwormen en heeft koorts. A Seal heeft hem liefdevol opgevangen en verzorgd totdat hij weer sterk en gezond genoeg is om terug te keren naar de natuur.

19 november 2016 is een koude, maar zonnig dag. Dorus zal, samen met zeehondje Sealo, vrijgelaten worden in besloten kring. Melody mag met haar vader, moeder en zusje naar Zeehondencentrum A Seal en daarna aanwezig zijn bij de vrijlating van Dorus op het strand in Ouddorp.

 

Het was erg schattig om te zien hoe de zeehondjes samen over het strand hupsten en daarna vlak naast elkaar in het water zwommen en heel dicht bij elkaar bleven.

 

Het verslag van Melody:

 

Hallo,

Toen ik bij Jeugdland was, zag ik een kraampje staan van stichting KIDS. Daar mochten alle kinderen hun droomwens opschrijven en inleveren. Ik was erg blij dat ik vrijdag hoorde dat mijn wens was uitgekozen, hij zou echt uitkomen!!! Mijn wens is zelf een zeehond vrijlaten.

Zaterdag 19 november was het zo ver. Stichting KIDS had zeehondje Dorus 'gedeeltelijk' geadopteerd bij A Seal in Stellendam. Helaas moet je om een zeehondje zelf vrij te laten heel veel geld betalen, door middel van een 'grote' adoptie. Deze zaterdag zouden er in het geheim twee zeehondjes worden vrijgelaten. Doordat dit in het geheim gebeurde zou het niet heel druk zijn waardoor de kans groter was dat ik het heel goed kon zien.

We zijn eerst in het zeehondencentrum gaan kijken. Daar hadden ze een mooie tentoonstelling gemaakt, echt heel leuk! Ze hadden totaal 16 zeehonden daar in de opvang. De twee zeehondjes die die dag vrijgelaten zouden worden, moesten eerst worden gewogen.
De zeehonden moesten minstens 35 kilo wegen om vrijgelaten te worden. Mijn adoptiezeehond Dorus was zelfs wel 43 kilo! Een zeehondje gaat natuurlijk niet zelf op de weegschaal zitten, daarvoor werd hij in een rieten mand gedaan. Na het wegen werden ze overgezet in een transportkist. Dit was voor ons het signaal om naar de auto te gaan en naar het strand te rijden waar ze zouden worden vrijgelaten. 

Op het strand waren een aantal mensen een stuk strand aan het afzetten. Wij mochten met enkele tientallen andere mensen gaan kijken langs de lijnen. Helaas mocht ik toch niet zelf mijn adoptiezeehond, Dorus, vrijlaten. Maar het was wel erg schattig om te zien hoe de zeehondjes samen over het strand hupsten en daarna vlak naast elkaar in het water zwommen en heel dicht bij elkaar bleven. Nadat we ze niet meer konden zien zijn we snel nog een strandtent binnen gegaan en hebben we onszelf opgewarmd met een hete kop chocolademelk.

 

Groetjes Melody

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!