Vervulde Droom

Jeroen (6) en Lars (6) op stap met Boswachter Thomas

Dit is het verhaal van Jeroen en Lars - zij mochten een dag mee met boswachter Thomas

DECEMBER 2015

De feestmaand december begon voor Jeroen en Lars (beiden 6 jaar) uit Alblasserdam wel als een echt feestje. Zij mochten namelijk op woensdag 2 december mee op stap met Boswachter Thomas van der Es van Staatsbosbeheer naar Nationaal Park De Biesbosch.

Jeroen en Lars hadden allebei namelijk een droom ingediend bij KIDS Alblasserdam en beiden kwamen die middag uit.

 

Dromen van Jeroen en Lars

Jeroen van de Ruijven had kennis gemaakt met stichting KIDS Alblasserdam, dankzij een aanplakbiljet bij basisschool ’t Nokkenwiel. Jeroen is gek van Freek Vonk en wilde heel graag op “Freek-les”. Deze droom hebben zijn ouders voor hem ingediend bij KIDS via de website, zonder enige verwachting. De verrassing was des te groter toen het bericht kwam dat er iets gedaan zou worden met deze wens. Het idee van KIDS om met een boswachter de Biesbosch in te gaan vonden zij ontzettend leuk.

Lars Verschoor had zijn droom deze zomer ingediend bij KIDS bij de rugzak die tijdens de week van Jeugland in Landvast stond. Er waren toen maar liefst meer dan 30 dromen ingediend. De droom van Lars zat toen niet bij de drie gekozen dromen, maar KIDS vond deze droom toch wel erg leuk en is er alsnog mee aan de slag gegaan. Lars is een groot liefhebber van de natuur en het is zijn droom om later boswachter te worden.

"Het was heel cool dat we met de boot gingen, en dat we ook zelf mochten sturen! "

Dromen combineren

Het bestuur van KIDS vond het leuk om deze twee dromen te combineren, ook omdat beide jongens dezelfde leeftijd hebben. Afgelopen woensdag 2 december was het zover. Zij hebben zich beiden, samen met een ouder, gemeld bij de steiger van Biesboschcentrum Dordrecht. Daar stond boswachter Thomas hen op te wachten om hen een middag geheel belangeloos mee te nemen aan boord van een kajuitboot. De boswachter van Staatsbosbeheer wilde de jongens graag meenemen in de boot aangezien je de Biesbosch het beste vanaf het water kunt ontdekken. Hij heeft de jongens heel enthousiast verteld over alle bijzonderheden van De Biesbosch en haar bewoners. Zo ook over de bevers. “Die zich helaas heel goed verstopt hielden!” aldus Jeroen.

 

Lars: “Thomas weet ontzettend veel te vertellen over de natuur. We zijn langs beverburchten gevaren, hebben heel veel soorten vogels gezien zoals de Blauwe en bruine Kiekendief, Buizerds, Kieviten, verschillende soorten ganzen, schitterende eenden zoals de grote zaagbek eend en ijsvogels met zijn prachtige kleuren.” De jongens vonden het heel cool dat ze met de boot gingen en dat ze ook zelf mochten sturen. Jeroen: “Thomas had hij ook leuke dingen op zijn boot: een poot van een muskusrat, een reigerpoot, een poot van een arend en een gewei van een ree.” De jongens hadden het ook heel gezellig met elkaar. “Onderweg zijn we van boord gegaan en zijn we nog in een omgevallen boom geklommen en toen kwamen we een beetje vast te zitten met onze laarzen in de modder.” Het is voor de jongens een heel leerzame en leuke middag geweest. En wie weet lopen zij hier over 20 jaar zelf als boswachter!  

Buiten de bijzondere herinnering hebben beide jongens van KIDS een mooie bidon gekregen van NP De Biesbosch.

 

Lars: "Ik vond het geweldig om meegemaakt te hebben. Mijn droom was ook om met een boswachter mee te gaan en die droom is uitgekomen. Bedankt KIDS Alblasserdam!"

 

Jeroen: "Het is fijn dat boswachters de natuur en de dieren beschermen. Dan kunnen wij daar plezier van hebben. KIDS Alblasserdam, hartelijk bedankt voor deze leuke en leerzame middag!!"

 

 

Nationaal Park De Biesbosch

De Hollandse Biesbosch is een beschermd natuurgebied tussen de rivieren de Nieuwe Merwede en de Beneden en maakt samen met De Brabantse Biesbosch deel uit van het Nationaal Park De Biesbosch. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je dat je in Nederland bent! Het Nationaal Park werkt samen met Staatsbosbeheer en andere partners hard aan het beheer en behoud van dit bijzondere gebied! De Biesbosch was kortgeleden het toneel van de schitterende film “Holland, natuur in de Delta” die in september 2015 in première is gegaan.

 

Meer informatie over Staatsbosbeheer, De Biesbosch en het mooie werk van Thomas van der Es is te vinden op de site van Staatsbosbeheer.

 

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!