Vervulde Droom

Eva (10) wil tandarts worden

Dit is het verhaal van Eva. Zij mocht een middag tandartsassistent zijn.

NOVEMBER 2017

 

Tijdens de week van Jeugdland Alblasserdam 2017 leverde Eva Bot haar droom in bij KIDS. Haar droom:

"Ik zou graag tandarts willen worden voor een dag" 

Uit alle dromen die die week zijn ingeleverd hebben wij de droom van Eva uitgekozen. Zoals bij al onze dromers gaan wij op bezoek om kennis te maken en meer achtergrond te horen. Waarom deze droom? Hoe lang heb je 'm al? Wat heb je er zelf eventueel al aan gedaan? etc.

Eva had een goed verhaal en wij gingen aan de slag.

 

Het leuke bij deze droom was dat we via social media aan hulp gekomen zijn. We plaatsen een bericht op Twitter over de droom van Eva en direct kregen we een reactie. Tandartsassistente Annemieke Braat reageerde dat zij wel zou willen helpen. En jawel, op donderdag 26 september 2017 was het zover: Eva wordt een middag meegenomen door de praktijk met Annemieke en tandarts Eveline Gerwig. Zij mag die middag ook meekijken bij tandarts André Ruikes en Inge Liefhebber.

Wij bedanken alle betrokkenen voor de enthousiasme waarmee Eva opgevangen is en hoe zij begeleid is bij haar droom. Wie weet klopt Eva over ca. 15/20 jaar wel bij jullie aan voor een baan als tandarts! ;-)

 

Tandarts Eveline: "Eva is heel leergierig en heeft talent voor het vak!"

 

Afgelopen donderdagmiddag ben ik bij de tandartspraktijk ‘het Quadrant’ geweest, omdat ik bij jeugdland zag dat je een droom kon invullen bij KIDS Alblasserdam.

Bij het Quadrant mocht ik mee lopen met de tandartsen. Ik mocht bij sommige patiënten het slangetje van de waterstofzuiger, die in de mond zat, vasthouden. Ik had natuurlijk wel handschoenen aan en een mondkapje voor.

Ik heb bij veel patiënten mee gekeken en geholpen. De patiënten kwamen voor tandsteen, een afgebroken kroon, fluor behandeling en natuurlijk voor de controle. Ook was er iemand met één extra tand, die getrokken moest worden. Dat was wel erg bloederig…
Ook kwam er iemand waar het slotje van de beugel af was. Daarbij moest de tandarts eerst de lijm van de tand afslijpen. Daarna kon er weer nieuwe lijm op en een nieuw slotje.

Ik heb ook veel gevraagd, zoals:

  • ‘Waarom wilde u tandarts worden?’
  • ‘Welke opleiding en vakken heb je nodig om tandarts te worden?’
  • ‘Hoe lang doe je er over om tandarts te worden?’
    En nog veel meer…

Ik heb deze droom ingevuld omdat ik altijd al graag mee keek bij de tandarts als we weer gingen en omdat ik het allemaal erg interessant vind wat er allemaal bij komt kijken. Hierdoor wilde ik al tandarts worden.
Het leek mij leuk om nog meer te kunnen zien wat een tandarts allemaal doet. En ik wil later graag met mij handen werken.

Ik heb een super leuke middag gehad bij tandarts Eveline Gerwig en assistente Annemieke Braat die mij mee namen door de praktijk.

Langs deze weg wil ik KIDS Alblasserdam bedanken voor het uitkiezen van mijn droom en ook de tandartsen van het Quadrant voor deze hele leuke middag.

 

groetjes, Eva Bot (10 jaar)

 

 

 

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!