Vervulde Droom

Celine (21) brengt haar boek 'Sterk Spul' uit

Dit is het verhaal van Celine. Zij schrijft haar debuutroman.

OKTOBER 2018

 

Via onze website ontvangen wij een bericht van een moeder. Zij vertelt over haar dochter Celine, die de droom heeft om een boek (een biografie) uit te brengen. Zij heeft dit boek al geschreven en het manuscript 'ligt op de plank'. Maar ze weet niet goed wat ze ermee moet doen. Ze beschrijft het aangrijpende verhaal van het leven van Celine en hoe zij geboren is met oogkanker en hoe de kanker op zestien jarige leeftijd weer terug kwam. Ze is een ontzettende doorzetter en heeft gevochten voor haar leven. Haar droom is om haar biografie echt uit te brengen, om daarmee voor zichzelf iets af te sluiten maar ook om er anderen mee te helpen.

De moeder van Celine had gelezen over stichting KIDS Alblasserdam in De Kantlijn, waarin de droom van Fenna beschreven werd. Als stichting hebben wij contact opgenomen met de moeder van Celine. Na de inventarisatie van de droom, hebben wij voor deze droom voor de tweede keer de hulp ingeroepen van Carla en Olav Peeters van de Kantlijn en Haveka. Zij reageerden enthousiast op ons verhaal en wilden ons graag helpen. Zij hebben met een onvermoeibaar enthousiasme er samen met Emine Osmanoglou van KIDS en verschillende andere partijen voor gezorgd dat de vormgeving van het boek is gemaakt, dat de teksten zijn gecorrigeerd, er foto's zijn gemaakt en uiteindelijk het boek is gedrukt.

Er is ook een website gelanceerd ten behoeve van de promotie en verkoop van het boek.

 

Het boek moest en zou er komen! En.... het is gelukt: 17 april 2019 is de boeklancering.

Een boeklancering is natuurlijk niet compleet zonder een mooie presentatie, een gezellige locatie, met hapjes en drankjes en heel veel genodigden die wat betekend hebben in het leven van Celine en bij de totstandkoming van dit boek.

 

De presentatie vindt plaats:

Datum: 17 april 2019
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Start presentatie: 20.00 uur
Locatie:
Landvast, zaal Royaal
Haven 4
2951 GC Alblasserdam
Tel: 078-6912923

 

Het boek kan al gereserveerd worden via de speciaal ontwikkelde website van Sterk Spul.

 

Wij bedanken alle betrokkenen (zie onderaan deze pagina) voor hun enthousiaste hulp, tomeloze inzet en  sponsoring en wensen Celine heel veel succes met haar boek. 

Lees het interview dat Celine en Emine gaven, terug via de site van De Kantlijn. (pag. 28 t/m 29)

Celine: 'Toen ik zestien was en voor de tweede keer kanker had, durfde ik even helemaal nergens over te dromen. Nu komt mijn boek voor iedereen beschikbaar, en daarmee komt mijn grote droom uit'.

Het verhaal van Celine:

 

Een boek schrijven, daar droomde ik altijd al van. Maar waarover dat boek dan moest gaan? Geen idee.

Toen ik zestien was en voor de tweede keer kanker had, durfde ik even helemaal nergens over te dromen. En toch, soms, stiekem, als ik in mijn ziekenhuisbed een boek las... Was die droom er opeens weer. Toen besloot ik dat, als ik beter zou worden, ik voor iedereen die het wilde lezen, zou opschrijven hoe keihard de werkelijkheid soms is, maar ook hoe ik bleef zien hoe ontzettend mooi en waardevol het leven is. Ik hoopte dat ik daarmee ook mensen tot steun zou kunnen zijn, die een vergelijkbare situatie meemaken.

 

Ik begon te schrijven, maar toen het boek bijna af was, deed ik er vervolgens niets mee, omdat ik niet goed wist hoe ik het aan moest pakken. Ik vond het moeilijk om zo'n persoonlijk verhaal, zomaar bij een uitgever neer te leggen, die misschien wel allerlei dingen zou willen veranderen. Het bestand bleef op mijn computer staan en ik zou er ooit, na mijn afstuderen, wel weer eens naar kijken.

 

Eind 2018 vertelde mijn moeder opeens dat ze KIDS Alblasserdam had gemaild met de vraag of ze mij konden helpen bij het uitgeven van mijn boek. Dat vond ik leuk, maar ik schrok er ook van. Ik was net begonnen aan mijn afstudeerjaar, dus eigenlijk vond ik dat ik nu niet met mijn boek aan de slag kon.

 

We gingen toch in gesprek met KIDS, want ik was wel erg enthousiast. Het gesprek was fijn, en er werd goed geluisterd naar wat ik wilde.

 

KIDS Alblasserdam heeft mij in contact gebracht met Carla (Carlacanvas) en Olav Peters van Haveka. Zij zijn heel hard voor mij aan de slag gegaan om het boek vorm te geven. Er zijn ook nog heel veel andere mensen bij betrokken, zoals correctors voor het corrigeren van het manuscript en een fotograaf voor het maken van omslagfoto's.

 

Ik ben echt ontzettend blij met alle hulp die ik heb gekregen van KIDS en vele anderen. Hierdoor kon ik het boek uitgeven zoals ik het wil, maar heb ik wel voldoende adviezen gekregen om het op een professionele manier aan te pakken. Nu komt het boek voor iedereen beschikbaar, en daarmee komt mijn grote droom uit.

 

Celine Frank

De ontwikkeling van het boek is mede mogelijk gemaakt door:

Haveka BV, CarlaCanvas,
Nicole Coaching en Nathalie Arnoczky Photography.

 

De ontwikkeling van de website is mede mogelijk gemaakt door:

Edgar Veen en Homines Voetreflexologie.

 

Overige inzet en sponsoring, met dank aan:

Malibu Damesmode, Landvast, VanRip Events, Mijn Bloementuin, Banketbakkerij Prins, Love Baking, Stichting huisvesting OBA, SME Service Rotterdam BV, Martijn Ruisbroek en Sylvia Buit.

Voorbeeld droom

Mary (6 jaar) droomt ervan op een groot podium te staan.

Dromen helpen vervullen door ze te delen in je zakelijke netwerk.

Meld je bij ons aan met je LinkedIn account

Volg ons op Social Media!